Chemische voorbehandelingen en conversie

Bij Plastimetal kan u terecht voor een reeks conversiebehandelingen en chemische voorbehandelingen in Heist-op-den-Berg voor uw materialen. Zo zorgen we voor een hogere bestendigheid, duurzaamheid en stevigheid.

Chemische voorbehandeling

Via een integraal dompelproces kunnen we de volgende processen aanbieden.

Alkalische ontvetting

Deze methode wordt gebruikt als oppervlaktereiniging voor olie, vetten, zouten, enz. Na het ontvetten wordt er eventueel gespoeld met demiwater en nadien gedroogd.

Beitsen

Door het materiaal te beitsen of te behandelen in een zure oplossing van zwavelzuur, fosforzuur of zoutzuur kunnen we verontreinigingen en oxides verwijderen. Na het beitsen wordt er gespoeld met demiwater.

Chemische conversiebehandeling

Om de corrosieweerstand en de aanhechting van de poedercoating te verhogen kunnen we een conversielaag op het substraat aanbrengen. Op deze conversielaag kunnen we uiteindelijk onze organische laag, zeg maar poedercoating aanbrengen.

Dit proces zal de adhesie tegenover het metalen oppervlak verhogen. Tevens is het een passieve laag tussen lak en het substraat wat een zeer gunstige invloed heeft op de corrosiebestendigheid.

Uw vragen zijn welkom

Als u nog met bepaalde vragen moest zitten over de chemische voorbehandelingen die bij ons mogelijk zijn, neem dan even contact op met Plastimetal in Heist-op-den-Berg.